Poradna Sony CDX-GT444U

Autor: | Vloženo: 28.03.2011 000 23:36 | Témata: Poradna Sony CDX-GT444U

Jak zesílit basy na tomto autorádiu (Sony CDX-GT444U)?

Dobrý den, mám jeden dotázek, dočetl jsem se ve specifikacích že toto autorádio dokáže málo i hodně (podle intenzity navolení) zvýraznit basy. Při zapnutí funkce zvýraznění basů mi ale dojde jen k nepatrnému zesílení basů. Nevíte prosím někdo, kde by mohla být chyba? Neměl jsem a nemám v autě žádný subwoofer ani jiný zesilovač, zvuk z autorádia jde přímo do dvou reproduktorů. Poraďte prosím, jde zesílit basy aniž bych musel dokupovat nějaky subwoofer či jiný zesilovač? Předchozí autorádio, které bylo v autě, při zapnutí funkce zvýraznění basů bylo znát. Nebo eventuelně zvolit jiné autorádio které dokáže zvýraznit basy aniž bych musel mít nějaké zesilovače? Děkuji za případné tipy a rady.

  • 29. března 2011 - Oficiální zástupce obchodu prohifi.cz

    Dobrý den,
    základní problém u nedostatku basů bývá v 95% v montáži reproduktorů. Spousta lidí sundá tapecírunk dveří, odšroubují reproduktory, našroubují nové a myslí si, že tím je montáž hotova, což je velký omyl. Cca 70% výsledného zvuku netvoří komponenty, ale kvalita montáže. Tou se dá hodně věcí zlepšit, ale taky mnoho pokazit.

    Hodně důležité je tlumení dveří - viz článek náš článek zde:
    http://www.prohifi.cz...

    Je to jednoduchá záležitost - polepit vnější i vnitřní plech dveří a pak se budete divit, jak umí každé reproduktory basovat, v muzice jsou najednou i nižší středy a celkově je zvuk značně přesnější.
    Pokud byste vzal reproduktory z hifivěže a položil byste je na stůl, budou hrát pouze výšky, zbytek se ztratí. A v automobilu je to podobné.

    Pokud zvýrazníte basy na maximum a tak se budete snažit dohnat špatnou montáž, do reproduktorů posíláte signál s velkým zkreslením, čímž riskujete jejich zničení, a to přestože má autorádio cca 12-15W rms a můžete mít reproduktory s klidně 150 W rms. Zde to není o výkonu; zkreslení umí zničit i velmi výkonné reproduktory.

    Nepíšete detaily instalace, ale soudě podle našich zkušeností bude Váš problém obdobný jako u ostatních zákazníků, takže bych doporučil zakoupit:
    4x http://www.prohifi.cz...
    provést vytlumení dveří po vzoru odkazu a pak se budete divit, jak umí reproduktory hrát.

    Hezký den, s pozdravem Milan Rychtr

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Jeniik

      29. března 2011 - Jeniik

      Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Detaily instalace byly v tom, že jsem jen vyměnil autorádio (ve Felicii),které dosloužilo a zapojil do ISO (napájecí + repro) konektorů místo něj nové. Reproduktory jsem neměnil ani jinak nezasahoval do audiorozvodů.


    • www.prohifi.cz

      29. března 2011 - www.prohifi.cz

      Dobrý den, tak pak opravdu nelze čekat zázraky. Každé autorádio má jiný charakter zvuku a Sony může mít slabší basy než přechozí autorádio.
      U nás značku Sony neprodáváme příliš rádi - zvukově nás více přesvědčují značky Alpine a Pioneer. Obzvlášť u Alpine můžete kromě prostorového a detailního zvuku slyšet hodně přesné a důrazné basy.

      U Vás vidím problém především v reproduktorech. Pokud byste chtěl lepší basy, bylo by potřeba vytlumit přední dveře, a případně i vyměnit reproduktory (záleží na tom, jaké nyní máte).
      Autorádio samo o sobě Vám zvuk v tomto případě příliš nezkazí, ale ani nevylepší.

      Hezký den, s pozdravem Milan Rychtr


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.